Eric sees the end coming

Eric, Provence-Alpes-Côte d’Azur, France

‘’The weather is changing, there are more seasons nowadays. The fish is swimming deeper and some are reproducing two times a year, whereas they used to reproduce only once a year. The fish size is decreasing as is the number of fish. I mainly catch lobster and sell it to three restaurants in Saint Tropez. I can continue working because restaurants pay good money for the fish, but I know I will have to quit within ten years.’’

Het einde is in Erics zicht: ‘’Het weer verandert, er zijn meer seizoenen. De vissen zwemmen dieper en sommige vissen planten zich tegenwoordig twee keer per jaar voort in plaats van één keer. De grootte van vissen neemt af en het zijn er minder en minder. Ik vang voornamelijk kreeft en verkoop mijn vangst aan drie restaurants hier in Saint Tropez. Ik kan hier blijven werken omdat de restaurants goed geld betalen voor mijn vangst, maar ook ik zal binnen tien jaar moeten stoppen.’’