Sal on salmon licenses

Sally, Munster, Ireland

Atlantic salmon isn’t doing well. One fisher, Michael, who’ll I introduce in the next story, was afraid that this might be his last year fishing, and so Sally was afraid that this could be the last year smoking her award winning wild Atlantic salmon. ‘’The commercial men are so caught up with their licenses. Every single fish that Michael brings in has to be recorded, weighted, and an individual tag has to be put in them, and they have to take scale samples. All their fish are categorized now. But the anglers are not being forced to do the same thing. You know: ‘’How many fish did you catch? What size where they? Where did you catch them? On what side of the river?’’. That would be very useful information.’’

Sally legt de vergunningen uit: Het gaat slecht met Atlantische zalm. Michael, aan wie ik je hierna voorstel, is bang dat dit zijn laatste jaar vissen kan zijn. Dit zou betekenen dat het voor Sally het laatste jaar is dat ze haar prestigieuze wilde Atlantische zalm kan roken. ‘’Commerciële vissers zijn zo veel tijd kwijt met hun vergunningen. Elke vis die Michael aan land brengt moet worden genoteerd, gewogen, elke vis krijgt zijn eigen tag, en ze moeten schubben afnemen. Elke vis wordt gecategoriseerd. Sportvissers daarentegen worden niet gedwongen hetzelfde te doen. ‘’Hoeveel vis heb je gevangen? Hoe groot was de vis? Waar heb je het gevangen? Aan welke kant van de rivier?’’. Dat zou erg waardevolle informatie zijn.’’