Antonella & Giusy fight hard to protect their traditions

Antonella & Giusy, Sicilia, Italy

‘’In the past all families here were fishing, now the number of fishers is low. Due to all the regulations, parents advice their children not to become a fisher. Many young men and women of this part of Messina leave Sicily, this is a real problem for our village. If people leave, we can’t sustain an economy inside Sicily, and in the future when people arrive, they have to leave again because there is nothing left. If we lose our traditions we come to be no-one, we’ll be nothing. We have just our traditions and our particular type of nature to attract tourists. We see a future for our fishing traditions when we combine it with tourism. We work hard to realize something here so young people can choose to stay.’’

Antonella & Giusy vechten voor hun tradities: “Vroeger visten alle families, nu zijn er nog weinig vissers over. Vanwege de zware regelgeving adviseren ouders hun kinderen geen visser te worden. Veel jonge mannen en vrouwen uit dit deel van Messina verlaten Sicilië, dit vormt een probleem voor ons dorp. Als mensen vertrekken kunnen we onze economie niet in stand houden, als er later weer mensen arriveren is er niets meer en moeten ze het eiland verlaten. Wanneer we onze tradities verliezen zijn we niemand meer. Wij hebben louter onze tradities en natuur om toeristen aan te trekken. Er zal hier een toekomst zijn voor visserij als het wordt gecombineerd met toerisme. We werken hard om iets op te bouwen en jongeren de mogelijkheid te geven hier te blijven.”