The best and worst elements of fishing according to Salvador

Salvador, Valencian Community, Spain

‘’When I turned eleven, I started working as a solo fisher on a boat, I’m now eighty years old and retired. The best thing about fishing is that you have liberty and independence. The worst thing is when you see your fish stocks decrease and your captures reduce, this is very hard and frustrating. I witnessed how the situation changed from very good to very bad, but I’m optimistic, it will recover.’’

Het beste en slechtste aan vissen volgens Salvador: ‘’Op mijn elfde begon ik met solo vissen op een boot, nu ben ik tachtig en gepensioneerd. Het beste aan vissen is dat je vrijheid hebt en onafhankelijkheid. De visstand achteruit zien gaan en je vangsten zien dalen is het ergste wat er kan gebeuren. Dit is heel zwaar en frustrerend. Ik zag hoe de situatie veranderde van zeer goed naar erg slecht, maar ik ben optimistisch, de visstand zal herstellen.’’