Sílvia, Valerio, Luis and Francisco are losing from aquaculture development

Sílvia, Valerio, Luis & Francisco, Algarve, Portugal

 

‘’Aquaculture is our biggest problem. Forty to fifty percent of our fishing grounds are occupied by aquaculture, while only ten percent of those grounds are used. The other ninety percent is abandoned, but we can’t fish there. The EU should be careful about what they’re funding. They don’t take care of local communities. We put a lot of effort in maintaining our traditions, but we’re being forced into additional livelihood activities.’’

Sílvia, Valerio, Luis en Francisco verliezen van de aquacultuur: ‘’De ontwikkeling van aquacultuur is ons grootste probleem. Veertig tot vijftig procent van onze visgronden zijn bezet, terwijl ze hier maar tien procent van gebruiken. De andere negentig procent is verlaten, maar wij kunnen er niet vissen. De EU moet zorgvuldiger zijn met waar ze in investeren. Ze houdt geen rekening met lokale gemeenschappen. Wij doen hard ons best onze tradities in stand te houden, maar we worden gedwongen bijbanen te vinden.’’