Vasco sees no solution

Vasco, Algarve, Portugal

‘’The octopus stock is low, there is a big crash right now. If I don’t sell enough, I will lose my license to fish. So even when I spend more on fuel and bait than I get from selling octopus, I have to go out to fish. There is no solution. The best option for me is to sell my boat and licenses. With the current stock it’s impossible to continue. I’m sad about this. Ever since I was young I liked fishing, and I take good care of my boat, but I lose more money than I get.’’

Vasco ziet geen oplossing meer: ‘’De octopuspopulatie is laag, hij stort op dit moment in. Als ik niet genoeg verkoop verlies ik mijn vergunning. Ik moet dus vissen, ook al geef ik meer uit aan brandstof en aas dan dat ik verdien met vangsten. Er is geen oplossing. De beste optie die ik heb is mijn boot met vergunningen verkopen. Het is onmogelijk zo door te gaan. Ik ben verdrietig. Sinds kind af aan ben ik dol op vissen en ik onderhoud mijn boot goed, maar ik investeer meer dan ik verdien.’’